Een eigen kerstpakket samenstellen kan niet meer!
Bel ons om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Top 3 duurzame kerstpakketten in 2018

Door ,

Top 3 duurzame kerstpakketten in 2018

Met een duurzaam kerstpakket maak je anno 2018 een statement. Duurzaamheid blijft een belangrijk onderwerp. Maatschappelijk verantwoord ondernemen, staat in teken van respect voor planet (ecologisch), people (sociaal) en profit (economisch): de triple-P-benadering. Steeds meer ondernemers gaan voor een duurzaam kerstpakket voor personeel. Werkgevers hebben een voorbeeldfunctie op dit gebied. Uit onderzoek blijkt, dat werknemers een kerstgeschenk zien als uiting van waardering. Als dat kerstpakket leuk én duurzaam is, sla je twee vliegen in één klap. Hieronder lichten wij 3 soorten duurzame kerstpakketten uit die in 2018 populair zijn.

1. Pakketten met streekproducten

Lokale en authentieke producten zijn vandaag de dag helemaal hip. Een voordeel is dat streekproducten niet van heinde en van verre hoeven te komen. Vaak zijn deze producten ook nog eens het lekkerst omdat het met liefde bereid is. Grondstoffen komen uit de omgeving en worden daar ook verwerkt, met aandacht voor behoud van het landschap en de natuur tijdens de productie. Een duurzaam kerstgeschenk is met zorg bereid. Er is niks lekkerders als frambozenjam uit de streek of chips gebakken op de boerderij. Wat ook erg populair is, is een pondje ambachtelijke boerenkaas met boerenmosterd of een lekker stukje Achterhoekse worst. Streekproducten smaken naar meer. 

Voorbeeld streekproducten kerstpakket: Het gezonde snack kerstpakket

2. Biologische kerstpakketten

Steeds meer mensen kiezen bewust voor biologisch, duurzaam eten. Het is lekker, divers, puur en zonder ongezonde toevoegingen. Maar wat is biologisch nu eigenlijk? Het houdt in dat groenten, fruit en dieren kunnen groeien onder natuurlijke omstandigheden. Er worden ook geen bestrijdingsmiddelen en antibiotica gebruikt. Dat is niet alleen heel gezond, maar dat proef je ook! Het pakket zit vol met verantwoorde lekkernijen voor iedereen. Denk aan biologische wijn en appelsap of oercrackers en (h)eerlijke chocoladerepen. 

Bekijk alle biologische kerstpakketten.

3. Een Fair Trade pakket

Fair Trade betekent eerlijke handel. Boeren worden op eerlijke wijze beloond voor het harde werk dat ze verrichten. Denk aan koffieboeren, cacaoboeren of bananenboeren, die voor hun exportproducten een eerlijke prijs krijgen, die in verhouding staat tot de productiekosten. Wat zit er dan in een kerstpakket met Fair Trade producten? Bijvoorbeeld eerlijke chocolade, een fles merlot, kokosmelk en een Dopper drinkfles. Ja, er is meer dan voldoende om uit te kiezen in een Fair-Trade kerstpakket. Eén ding is zeker: kwaliteit, duurzaamheid en bewustzijn staat voorop. 

Voorbeeld Fair Trade kerstpakket: Fair Trade Dopper kerstpakket

Hopelijk heeft u hiermee extra inspiratie voor het kiezen van het perfecte kerstpakket voor uw collega's! Onze website biedt voor ieder wat wils!