Geachte bezoeker,

Voor dit jaar is het voorbij……..
Vanaf juni tot 12 december heeft de verkoop plaats gevonden,
Nu ligt de focus op inpakken uitleveren.
Volgend jaar zijn wij u graag van dienst.

Fijne feestdagen toegewenst!!

Kies voor duurzaamheid!

Door ,

Kies voor duurzaamheid!

Duurzame producten

Waarom kiezen we niet altijd voor duurzame producten bij het selecteren van een kerstpakket? Omdat we graag kiezen voor iets dat we kennen en de duurzame producten, die kennen we onvoldoende. Tijd om daarin verandering te brengen. Maak kennis met onze duurzame kerstpakketten.

Fair trade of duurzaam?

Het is een thema dat de afgelopen jaren belangrijker is geworden. We letten graag op wat we eten. Een veelgehoorde klacht van zij die een kerstpakket ontvangen is de vraag waarom er in het pakket geen duurzame producten terug te vinden zijn. Niet iedereen zit te wachten op de standaard kreeftensoep of de droge crackertjes uit de standaard levensmiddelenfabrieken.

Waar consumenten zich ooit nog eens lieten verleiden tot de aankoop van de producten die geproduceerd werden door bedrijven die weinig op hadden met duurzaamheid, kiest men er tegenwoordig voor kritisch te gaan shoppen. Het succes van de natuurvoedingswinkels en de wereldwinkels bewijzen dit wel. Het is een poging om iets te kunnen betekenen voor deze planeet. Een daad waarbij ook niet voorbijgegaan wordt aan de basisbehoeften van de mens: eten en drinken.

Alleen maar eerlijke producten

De vraag is of het gerechtvaardigd is om een kerstpakket weg te geven waarin juist producten te vinden zijn die niet duurzaam geteeld, gekweekt of vervaardigd zijn. Met een kritische maatschappij is dit moeilijk. Vandaar dat we ingesprongen zijn op deze behoefte. We bieden in ons assortiment een aantal kerstpakketten aan met duurzame producten.

Duurzame producten zijn die producten die met respect voor de natuur en voor de vervaardigers ervan gemaakt zijn. Een bekend voorbeeld is de cacaoteelt. Cacao, de basis voor chocoladeproducten, wordt op veel plaatsen nauwelijks duurzaam geteeld. Uitbuiting en onderdrukking zijn aan de orde van de dag.

Sinds 2003 is er aandacht voor de omstandigheden waaronder cacao verbouwd en geproduceerd wordt. Het is de Nederlandse journalist Teun van der Keuken, die erachter komt dat er sprake is van praktijken die lijken op slavernij. In een poging op zoek te gaan naar alternatieven zonder dat er sprake is van uitbuiting, wordt het Nederlandse chocolademerk Tony Chocolonely geboren. Met succes, want inmiddels kennen veel mensen de producten van deze Nederlandse fabrikant. Ze hebben ook hun weg weten te vinden richting de kerstpakketten van De Brabantse Kerstpakketten Specialist.

Juist heel erg nuchter

Fair trade is overigens niet iets dat meer gekoppeld is aan het imago van geitenwolkensokken. Het is een manier voor veel mensen om iets kleins te doen. De dagen dat dit alleen maar van toepassing is op een bepaalde bevolkingsgroep is voorbij, getuige het succes van onze duurzame kerstpakketten. Maak daarom kennis met onze duurzame kerstpakketten.