Een eigen kerstpakket samenstellen kan niet meer!
Bel ons om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Eerlijke Streekproducten

Door ,

Eerlijke Streekproducten

Streekproducten: niet te missen

We zien dat streekproducten gretig aftrek vinden onder onze klanten. Men kiest graag voor lokale producten. Dit ondanks de verminderde trend om te kiezen voor streekproducten. Wij zien de vraag naar lokale producten jaarlijks toenemen.

Voor veel werkgevers geldt dat zij de afgelopen jaren hun medewerkers juist eens niet wilden trakteren op de producten uit verre oorden, maar het dichterbij huis wilden zoeken. Logisch, want ook Nederland kent een keur aan lekkere producten, die prima passen in een kerstpakket.

De trend om streekproducten te kopen is enigszins aan het afnemen. Toch maakt dit de producten niet minder geliefd. De Brabantse Kerstpakketten Specialist, de drijvende kracht achter de website Kerstpakket.net, is gespecialiseerd in de Brabantse lokale streekproducten. We doen ons best om onze pakketten te voorzien van een zo gevarieerd mogelijk aanbod. Dit aanbod is gebaseerd op jarenlange kennis van wat mensen graag eten en drinken. Bovendien, weten we wat mensen graag cadeau willen geven én krijgen.

Wanneer we de media mogen geloven, dan lopen niet alle consumenten weg met streekproducten. Toch tonen de bezoekersaantallen van bijvoorbeeld de braderieën en boerenmarkten aan dat er wel degelijk vraag naar is. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de gezellige braderie in de Zuid-Hollandse plaats Leiden. Daar wordt jaarlijks een braderie georganiseerd door de Winkeliersvereniging Herenstraat. Niet alleen de lokale middenstand is daar vertegenwoordigd. Er is ook ruimte voor de aanwezigheid van leveranciers van streekproducten, die onder het aanwezige publiek gretig aftrek vinden. 

James McWilliams

Toch is er nog altijd een grote groep consumenten die de weg naar de streekproducten niet weet te vinden of juist bewust deze producten mijdt. Een veelgehoorde klacht is dat de producten helemaal niet zo duurzaam zijn. Hoewel het voedsel niet ver hoeft te reizen, is er nog steeds sprake van een belasting voor het milieu, aldus experts. In een artikel van AGF, de branchevereniging voor de AGF-sector, wordt een voorbeeld genoemd van de auteur James McWilliams. Hij schreef het boek „Just food: Where locavores get it wrong and how can truly eat responsibly.“ Hij beschrijft de reis die tomaten afleggen om bij de consument te komen. Hoewel de landbouw zelf misschien niet de boosdoener is, kan het transport van het voedsel nog wel verbeteren. De vraag is of dit werkelijk de reden is waarom nog niet iedereen lijkt te willen geloven in streekproducten. 

Wanneer het om streekproducten gaat, dan kleeft hier nog steeds het randje van amateurisme aan vast. Onterecht, want dagelijks produceren vele hardwerkende boeren, slagers, bakkers en nog tal van andere beroepsgroepen producten van uitstekende kwaliteit. Nee, zeker niet altijd gaat het om de zure wijn  die ergens in een schuurtje tot stand kwam. Streekproducten zijn van perfecte kwaliteit. Zeker die producten die opgenomen zijn on onze kerstpakketten. Om het dus maar even bij het thema te houden, het is een kwestie van wat de boer niet kent...

Laat u daarom verrassen door de veelzijdigheid van ons assortiment. Het assortiment dat gebaseerd is op twintig jaar ervaring met de levering aan bedrijven, instellingen en overheden door het hele land. Laat u daarom verrassen door onze mogelijkheden!