Geef ik mijn personeel een kerstpakket?

Door ,

Geven in de crisis: eindejaarsbonus of kerstpakket?

Waar het de gewoonte was om medewerkers een eindejaarsbonus te geven in december, laten steeds meer ondernemers die bonus voor wat 'ie is. Reden: de crisis. Maar het kerstpakket óók afschaffen, dat zal je personeel je niet in dank afnemen. Maar wát koop je dan? En welke belastingregels gelden ook alweer voor een kerstpakket?

Ondernemers besparen niet op kerstpakketten, blijkt uit een onderzoek van DHL en BusinessCompleet onder 890 ondernemers. De meeste ondernemers geven ongeveer hetzelfde bedrag uit aan een kerstpakket als vorig jaar, 35 á 40 euro. Gerrit Krebaum, mede eigenaar van de Brabantse Kerstpakketten Specialist: "Bij ons is dat gemiddeld 37 euro per pakket." In totaal worden volgens Krebaum tussen de 4,5 en 5 miljoen kerstpakketten vergeven in Nederland. En dat wordt gewaardeerd door werknemers: 90 procent is blij met het kerstpakket.

Wat koop ik?

Dacht je dat je personeel de blikken ragout onderhand wel zat was? Niks is minder waar. Op één staat nog steeds het traditionele kerstpakket (35,8 procent), gevolgd door flessen wijn of champagne (21,3 procent). Sowieso zijn het de ‘food-pakketten’ die het goed doen, meldt kerstpakketten.nl. In de top 10 best verkochte kerstpakketten van de webwinkel zitten vooral etenswaren.

Je werknemers zelf iets uit laten kiezen, dat is niet meer van deze tijd. Werkgevers kiezen er liever voor om tijdens een kerstborrel een stapel pakketten uit te delen. En hoewel je met een fles wijn of standaard kerstpakket altijd goed zit, kun je ook overwegen dit jaar eens voor iets anders te gaan. Kies geheel volgens de trend voor een duurzaam pakket of kies voor iedere werknemer iets persoonlijks uit.

Wanneer sla ik kerstpakketten in?

Heb jij de kerstpakketten voor je personeel nog niet in huis? Je bent niet de enige. 20 procent van de ondernemers koopt de kerstgroet op het laatste moment. De meeste ondernemers kiezen voor een pakket van de winkel of groothandel, 13 procent zoekt iets uit op internet, blijkt uit het kerstpakkettenonderzoek.

Belasting over kerstpakketten

In principe moet je over de waarde van vergoedingen en schenkingen, loonbelasting en premie volksverzekeringen inhouden. Maar dat zou gek zijn, een werknemer die belasting moet betalen over zijn eigen kerstpakket. Je hebt twee mogelijkheden:
  • Betaal zelf de belasting over het kado, wat neerkomt op 20 procent van het te besteden bedrag, mits de schenking een waarde heeft van maximaal 70 euro (per jaar). Dit kan nog tot 2015, daarna ben je verplicht te werken met de werkkostenregeling.
  • Maak nu alvast gebruik van de werkkostenregeling, waarbij je de kerstpakketten onderbrengt in je vrije ruimte. Je mag een bedrag dat overeenkomt met 1,4 procent van de totale loonsom van je onderneming, besteden aan vergoedingen of verstrekkingen.

Eindejaarsbonus

Wil je toch kiezen voor een bonussysteem? Bepaal de bonussen naar aanleiding van een jaartarget, op basis van persoonlijke kpi’s of op basis van het bedrijfsresultaat.
  • Bij het vaststellen van een jaartarget, krijgt je werknemer een vast bedrag bij het halen van een target. Haalt hij geen target, dan betaal je ook geen bonus.
  • Door te werken met persoonlijke kpi’s beloon je je werknemer om de manier waarop hij werkt. Naast zijn doel, spelen ook klanttevredenheid, klantbezoeken en prestaties mee.
  • Bij een beloning op basis van het bedrijfsresultaat hoef je geen bonus uit te keren als je omzet tegenvalt. Prettig als de markt even tegenzit, maar nadelig voor je beste werknemers.

bron: MKB Servicedesk