Een eigen kerstpakket samenstellen kan niet meer!
Bel ons om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Geef ik mijn personeel een kerstpakket?

Door ,

Geef ik mijn personeel een kerstpakket?

De ultime blijk van waardering, eindejaarsbonus of kerstpakket?

Waar het de gewoonte was om medewerkers een eindejaarsbonus te geven in december, laten steeds meer ondernemers die bonus voor wat 'ie is. Geef je collega's / medewerkers het gevoel dat ze echt gewaardeerd worden en verras hen. Maar wát koop je dan? En welke belastingregels gelden ook alweer voor een kerstpakket?

Ondernemers besparen niet op kerstpakketten, blijkt uit een onderzoek van DHL en BusinessCompleet onder ruim 600 ondernemers. De meeste ondernemers geven een iets groter bedrag uit aan een kerstpakket dan vorig jaar, ca. 41,- euro. Gerrit Krebaum, mede eigenaar van de Brabantse Kerstpakketten Specialist: "Bij ons is dat gemiddeld ca. 40,- euro per pakket, we wijken dus hier niet echt in af " In totaal worden volgens Krebaum tussen de 4,7 en 5 miljoen kerstpakketten vergeven in Nederland. En dat wordt gewaardeerd door werknemers: 90 procent is blij met het kerstpakket.

Wat koop ik?

Dacht je dat anno 2018 je personeel de blikken ragout onderhand wel zat was? Niks is minder waar. Op één staat nog steeds het traditionele kerstpakket (35,8 procent), gevolgd door flessen wijn of champagne (21,3 procent). Sowieso zijn het de ‘food-pakketten’ die het goed doen, meldt kerstpakketten.nl. In de top 10 best verkochte kerstpakketten van de webwinkel zitten vooral etenswaren.

Je werknemers zelf iets uit laten kiezen, dat is niet meer van deze tijd. Werkgevers kiezen er liever voor om tijdens een kerstborrel een stapel pakketten uit te delen. En hoewel je met een fles wijn of standaard kerstpakket altijd goed zit, kun je ook overwegen dit jaar eens voor iets anders te gaan. Kies geheel volgens de trend voor een duurzaam pakket of kies voor iedere werknemer iets persoonlijks uit.

Wanneer sla ik kerstpakketten in?

Heb jij de kerstpakketten voor je personeel nog niet in huis? Je bent niet de enige. 20 procent van de ondernemers koopt de kerstgroet op het laatste moment. De meeste ondernemers kiezen voor een pakket van de winkel of groothandel, 13 procent zoekt iets uit op internet, blijkt uit het kerstpakkettenonderzoek.

Belasting over kerstpakketten

In principe moet je over de waarde van vergoedingen en schenkingen, loonbelasting en premie volksverzekeringen inhouden. Maar dat zou gek zijn, een werknemer die belasting moet betalen over zijn eigen kerstpakket. Er is een mogelijkheid...

  • Maak gebruik van de werkkostenregeling, waarbij je de kerstpakketten onderbrengt in je vrije ruimte. Je mag een bedrag dat overeenkomt met 1,4 procent van de totale loonsom van je onderneming, besteden aan vergoedingen of verstrekkingen.