Een eigen kerstpakket samenstellen kan niet meer!
Bel ons om eventuele mogelijkheden te bespreken.

Kerstpakketten om heerlijk te koken

Door ,

Kerstpakketten om heerlijk te koken

In voorgaande blogs hebben wij uitgelegd hoe de traditie van het geven van een kerstpakket is ontstaan. Het kerstpakket is oorspronkelijk een mand met lekkernijen, geschonken door de boeren aan het inwonende personeel. Op tweede Kerstdag kon het personeel, samen met de familie, genieten van de heerlijkste voedingswaren. Tot de dag van vandaag bevat een kerstpakket nog vaak allerlei lekkernijen. Waar het in veel kerstpakketten vooral gaat om losse lekkernijen, zijn er ook pakketten waarmee je een heerlijke maaltijd op tafel kan toveren. Hieronder stellen we een aantal van deze toppers aan u voor.

Mediterrane ovenschotel kerstpakket

Met het mediterrane ovenschotel kerstgeschenk tovert u uw avond om tot een typisch Italiaanse feestavond. Zoals de naam al weggeeft, bevat dit kerstpakket alles om een heerlijke Italiaanse ovenschotel te serveren.

Een originele tomatensoep opent de avond, waarna gemakkelijk de ovenschotel geserveerd kan worden in de bijgeleverde rode ovenschotel (inclusief scheplepel). Deze bestaat uit heerlijke tagliatelle met salsa di pasta tradizionale. Alles kan vers bereid worden met speciale olijfolie.
Serveer naast de pastaschotel nog een heerlijke frisse salade met originele Italiaanse salade mix en balsamico azijn.

Alles voor een geslaagd avondje Italiaans. Wilt u bonuspunten scoren? Maak dan nog zelf wat verse Tiramisu om de avond compleet te maken. 

Kerstgeschenk d'Italia

We blijven in de mediterraanse sferen met het d ‘Italia pakket. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een Italiaanse ovenschotel net te overheersend is. Daarom biedt het d ‘Italia pakket een perfecte oplossing.

Deze Italiaanse vorm van Tapas brengt allerlei kleine hapjes samen, heerlijk voor aan het einde van de middag of bij de borrel. Een tweetal dips van kruidenkaas en tapenade en verschillende soorten toast en grissini zorgen voor de heerlijke zoute bite. De Serrano ham en Bocconcini (kaassoort) maken een prachtige toevoeging. Het pakket komt met een heerlijke fles wijn om de borrel compleet te maken.

Maar na iets hartigs volgt vaak nog iets zoets. Ook daar is aan gedacht. Cantuccini (koekjes) en chocolade bonbons zorgen voor de zoete inval. 

Kerstpakket met draagbare BBQ

Een barbecue is niet alleen meer voor in de zomer. Een winterbbq is helemaal hip in 2017! Dit multifunctionele BBQ Bucket kerstpakket bevat alle ingredienten voor een gezellige winterse barbecue: de draagbare barbecue, kan tevens gebruikt worden als plantenbak. Uiteraard verzorgen we ook de luxe briketten en lange lucifers om de barbecue te kunnen ontsteken.

Bij een barbecue horen toasts, dipjes en uiteraard de originele BBQ saus. Het enige waar nu nog voor gezorgd moet worden is het heerlijke vlees en wellicht een gezonde salade.

Maar, zoals hierboven al beschreven, na iets hartigs volgt vaak nog iets zoets. Wat is er nu mooier om na de barbecue nog te kunnen genieten van mega grote marshmallows.

Voor ieder wat wils

Dit is nog maar een kleine selectie van ons aanbod. Er zijn genoeg pakketten waarmee heerlijke maaltijden binnen no-time op tafel geserveerd kunnen worden. Juist deze pakketten zijn van grote waardem omdat ze volledig gebruikt kunnen worden. Maar uiteraard is het mogelijk dat er geen pakket tussen zit waar uw voorkeur naar uit gaat. Daarom heeft Kerstpakket.net als eerst in Nederland de mogelijkheid om uw kerstpakket geheel zelf online samen te stellen! Dus heeft u zelf nog een prachtig recept om te maken en wilt u dat graag delen, dan kunt u bij ons de benodigde ingrediënten samen stellen.


Wilt u nog eens alle pakketten rustig doorkijken, kijk dan bij de bakken/koken/bbq sectie van onze site.