Koken met Kerstpakketten

Door ,

Koken met Kerstpakketten

In voorgaande blogs hebben wij uitgelegd hoe de traditie van het geven van een kerstpakket is ontstaan. Het kerstpakket is oorspronkelijk en mand met lekkernijen, geschonken door de boeren aan het inwonende personeel. Op tweede kerstdag kon het personeel, samen met de familie, genieten van de heerlijkste voedingswaren. Tot de dag van vandaag bevat een kerstpakket nog vaak allerlei lekkernijen. Waar het in veel kerstpakketten vooral gaat om losse lekkernijen, zijn er ook pakketten waarmee je een heerlijke maaltijd op tafel kan toveren. Hieronder stellen we een aantal van onze toppers aan u voor.

 

Mediterrane ovenschotel:

Met de mediterrane ovenschotel tovert u uw avond om tot een typisch Italiaanse feestavond. Zoals de naam al weggeeft, bevat dit kerstpakket alles om een heerlijke Italiaanse ovenschotel te serveren.

Een originele tomatensoep opent de avond, waarna gemakkelijk de ovenschotel geserveerd kan worden in de bijgeleverde rode ovenschotel (inclusief scheplepel). Deze bestaat uit heerlijke tagliatelle met salsa di pasta tradizionale. Alles kan vers bereid worden met speciale olijfolie.
Serveer naast de pastaschotel nog een heerlijke frisse salade met originele Italiaanse salade mix en balsamico azijn.

Alles voor een geslaagd avondje Italiaans. Wilt u bonuspunten scoren? Maak dan nog zelf wat verse Tiramisu om de avond compleet te maken.

Bekijk het gehele pakket hier op onze website.

 

d ‘Italia:

We blijven in de mediterraanse sferen met het d ‘Italia pakket. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat een Italiaanse ovenschotel net te overheersend is. Daarom biedt het d ‘Italia pakket een perfecte oplossing.

Deze Italiaanse vorm van Tapas brengt allerlei kleine hapjes samen, heerlijk voor aan het einde van de middag of bij de borrel. Een tweetal dips van kruidenkaas en tapenade en verschillende soorten toast en grissini zorgen voor de heerlijke zoute bite. De Serrano ham en Bocconcini (kaassoort) maken een prachtige toevoeging. Het pakket komt met een heerlijke fles wijn om de borrel compleet te maken.

Maar na iets hartigs volgt vaak nog iets zoets. Ook daar is aan gedacht. Cantuccini (koekjes) en chocolade bonbons zorgen voor de zoete inval.

Bekijk het gehele pakket hier op onze website.

 

BBQ Bucket:

Dit is een pakket voor mensen met geduld, want zodra dit als kerstpakket wordt gegeven is het nog wel even wachten geblazen voordat het gebruikt kan worden. Dit zomerse pakket brengt alles wat nodig is voor een avond heerlijk Barbecuen.

Geen barbecue? Geen probleem! Want alles zit in dit pakket inbegrepen. We beginnen met een multifunctionele draagbare barbecue, die tevens gebruikt kan worden als plantenbak. Uiteraard verzorgen we ook de luxe briketten en lange lucifers om de barbecue te kunnen ontsteken.

Bij een barbecue horen toasts, dipjes en uiteraard de originele BBQ saus. Het enige waar nu nog voor gezorgd moet worden is het heerlijke vlees en wellicht een gezonde salade.

Maar, zoals hierboven al beschreven, na iets hartigs volgt vaak nog iets zoets. Wat is er nu mooier om na de barbecue nog te kunnen genieten van mega grote marshmallows.

Bekijk het gehele pakket hier op onze website.

 

Nog veel meer:

Dit is nog maar een kleine selectie van ons aanbod. Er zijn genoeg pakketten waarmee heerlijke maaltijden binnen no-time op tafel geserveerd kunnen worden. Juist deze pakketten zijn van grote waarde. Maar uiteraard is het mogelijk dat er geen pakket tussen zit waar uw voorkeur naar uit gaat. Daarom gaan wij binnenkort beginnen met onze stel-zelf-samen-pakketten. Bij deze pakketten heeft u zelf in de hand wat u in het kerstpakket stopt. Dus heeft u zelf nog een prachtig recept om te maken en wilt u dat graag delen, dan kunt u bij ons de benodigde ingrediënten samen stellen.


Wilt u nog eens alle pakketten rustig doorkijken, kijk dan bij de bakken/koken/bbq sectie van onze site.