Alle fiscale informatie over kerstpakketten

Belasting & Kerstpakketten

Als werkgever vraagt u zich wellicht af of een geschenk in de vorm van een kerstpakket of een doosje wijn loon is, of de kosten aftrekbaar zijn en of de btw verrekenbaar is. En hoe zit het met de recent ingevoerde werkkostenregeling. 

De werkkostenregeling is per 1 januari 2011 actief. Binnen deze regeling is bepaald dat de werkgever 1,4% van de totale fiscale loonsom beschikbaar heeft voor het belastingvrij vergoeden van diverse kosten. Hieronder kan ook het kerstpakket vallen, waardoor de eerder beschreven voorwaarden voor loonheffing niet op gaan. Wel is het een vereiste dat er binnen deze vrije ruimte van 1,4% gebleven wordt en dat de vergoeding naar maatschappelijke maatstaven gebruikelijk is. Wordt de vrije ruimte van 1,4% overschreden dan is de werkgever over het overschrijdende bedrag 80% eindheffing verschuldigd. Ook in 2019 dient de werkgever de werkkostenregeling toe te passen. De werkkostenregeling staat los van de omzetbelasting. De voorwaarden rondom vooraftrek voor wat betreft een kerstpakket blijven dus gewoon van kracht.

 

Aan deze korte samenvatting kunnen geen rechten worden ontleend, voor meer informatie en specifieke vragen kunt u de website www.belastingdienst.nl bezoeken.